Kakkupohja:

80g tummaa suklaata

1dl kermaa

200g margariinia

n. 0,5dl sokeria

3 munaa

40g mantelijauhetta

2tl leivinjauhetta

2½dl vehnäjauhoja

2rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:

1 liivatelehti

1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200g maustamatonta tuorejuustoa

250g maitorahkaa

2 rkl appelsiinimehua

300g appelsiinimarmeladia

Kuorrutus:

100g voita

1dl tomusokeria

100g tummaa suklaata

Pohja:Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, jäähdytä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää "suklaakerma" ja kuivat aineet.

Paista kakkupohja halk.22-25cm kakkuvuoassa 175 asteessa n.40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku.

Täyte:Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Sekoita keskenään vaniljavaahto, rahka ja tuorejuusto ja lorauta 1 rkl appelsiinimehua sekaan.. Kuumenna tilkka appelsiinimehua, sulata liivatelehti siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja 2 osaan. Levitä täyteainekset pohjan päälle. Aseta toinen puolisko täyyteiden päälle. Laita kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistuksen ajaksi.

Kuorrutus: Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille, koristele!

1248936394_img-d41d8cd98f00b204e9800998e