Kakkupohja:
80g tummaa suklaata
1dl kermaa
200g margariinia
n. 0,5dl sokeria
3 munaa
40g mantelijauhetta
2tl leivinjauhetta
2½dl vehnäjauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
1 liivatelehti
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2 rkl appelsiinimehua
300g appelsiinimarmeladia
Kuorrutus:
100g voita
1dl tomusokeria
100g tummaa suklaata
Pohja:Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, jäähdytä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää "suklaakerma" ja kuivat aineet.
Paista kakkupohja halk.22-25cm kakkuvuoassa 175 asteessa n.40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku.
Täyte:Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Sekoita keskenään vaniljavaahto, rahka ja tuorejuusto ja lorauta 1 rkl appelsiinimehua sekaan.. Kuumenna tilkka appelsiinimehua, sulata liivatelehti siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja 2 osaan. Levitä täyteainekset pohjan päälle. Aseta toinen puolisko täyyteiden päälle. Laita kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistuksen ajaksi.
Kuorrutus: Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille, koristele!
Kommentit